Care sunt caracteristicile laptopului perfect

Anul precedent a fost unul ce a promis extrem de multe satisfactii in ceea ce priveste noutatile aduse de cele mai bune laptopuri. Din moment ce o multitudine de tehnologii au ajuns deja in punctul in care nu mai pot aduce progrese atat de vizibile in ceea ce priveste performanta, ci mai degraba sa dezvolte alte ramuri, producatorii incearca acum sa se axeze pe functiile electronicelor.

Totusi, ce functionalitati aparute in laptopuri moderne, produse si lansate pe parcursul ultimilor ani, pot fi considerate factori ai tehnologiei avansate?

Protocol de retea

Mai precis, protocolul 802.11ac, reprezinta cea mai avansata tehnologie care realizeaza transferul de date de la o sursa de internet catre laptopul tau. Aceasta caracteristica ar putea fi printre cele mai solicitate in conditiile in care tot mai multi utilizatori de laptop ar fi la curent cu beneficiile pe care le aduce conexiunii la internet.

USB 3.1 Type-C

Dimensiunea acestui USB pare a fi, spre deosebire de predecesorii sai, invers proportionala cu performanta sa. E capabil sa transfere date cu o viteza de pana la 10Gbps, aproape dublu fata de versiunea 3.0.

Brandurile deja incep sa inlocuiasca marea majoritate a porturilor USB cu aceasta versiune, incercandu-se ca in cativa ani electronicele produse in acest interval de timp sa functioneze doar pe baza acestui port.

Ecran Full HD

Dimensiunile mici ale ecranelor laptopurilor au nevoie de un ecran care sa aiba o rezolutie cel putin HD. Rezolutia 1080p este considerata a fi ideala pentru aceste electronice, deoarece una superioara ar fi ineficienta in fata ochiului uman in ceea ce priveste confortul vizual si calitatea imaginii oferite.

Baterii performante si usor de schimbat

Cu cat este mai puternica si mai durabila bateria unui laptop, cu atat suntem mai avantajati. Cu toate acestea, este inevitabil ca aceasta sa nu cedeze in timp. Tot ceea ce trebuie sa facem  este sa o inlocuim cu una noua.

Din nefericire, destul de multe modele de ultima generatie, in special Ultrabookurile, vin acum cu baterii ce nu pot fi indepartate asa de usor si e nevoie de interventia unui service specializat.

Grosimea

Nici prea subtire, nici prea gros, un laptop este perfect cat timp are o valoare medie pentru grosime. De ce spunem asta? Pentru ca unuia foarte subtire e posibil sa ii lipseasca anumite functionalitati(baterii mai mici, stabilitate slaba, calitate redusa a sunetului sau altele), pe cand unul prea gros ar fi mai putin portabil.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante caracteristici are unui laptop modern pe care le vom intalni si in viitoarele lansari, pe langa imbunatatiri si cu siguranta multe noutati gata sa ne surprinda.

 

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled